Ірен Роздобудько

українська письменниця, ілюстраторка та сценаристка

У 2016 році група компаній «Star Media» розпочала роботу над новим повнометражним історично-пригодницьким фільмом в жанрі історичний екшн з елементами містики й детективу за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського. Сценарій разом з Рутківським написала відома авторка детективів і сценарист Ірен Роздобудько.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Режисер-постановник стрічки — Анатолій Григор’єв, продюсери Галина Храпко та Влад Ряшин, оператор-постановник Олександр Кришталович. Зйомки плануються в містах України, місцевість яких Рутківський описував у «Джурах» – Витачів (Обухівський район Київської області), гранітно-степове Побужжя, національний природний парк «Бузький Гард», Миколаївський природний парк, Карпатський національний природний парк. Основною локацією стане Нижньосульський національний природний парк Полтавської та Черкаської областей.

index

“Джури козака Швайки” – це патріотично-виховний художній продукт не тільки для дітей, підлітків, а й для сімейного перегляду. Фільм має за мету в “легкій стилістиці”, зрозуміло й ґрунтовно, розповісти про причини виникнення та становлення козацтва, створення перших загонів, об’єднання під назвою “Січ”. І попри патріотичну, виховну місію, фільм має за мету – просвітницьку. І цю мету, разом з державою, ми прагнемо реалізувати. Адже, недарма в одному з сюжетів старий химерник сказав найголовніше: “Наше майбутнє – це те, що ми робимо сьогодні!”

Влад Ряшин

-

генеральний продюсер компанії Star Media

Анотація

Після розгрому Золотої Орди на території України впродовж кількох століть панують безлад і хаос. Уцілілі люди туляться в окремих селах серед степів, страждаючи від постійних набігів татар і свавілля місцевих багатіїв.

Розрізнені загони перших лицарів-козаків діють окремо, на свій розсуд, часом роблячи і помилкові кроки. Вони вже розуміють, що потрібно об’єднання заради узгодженої протидії ворогам. Однак їм не вистачає ватажка, який би зумів об’єднати і повести за собою. Таким лідером у кіноповісті і стає один з народних героїв – козак Пилип Швайка.

Романтичні, містичні й водночас драматичні події розгортаються навколо звичайного українського села Воронівка, де центральні персонажі – хлопці Грицик, Санько і Демко. У спробі допомогти козакам і односельцям, вони встряють у різні перипетії, відправляються в далекі подорожі, стають свідками жорстоких, зовсім недитячих історій.

Творча група

Автори сценарію: Ірен Роздобудько з участю автора роману Володимира Рутківського
Режисер-постановник: Анатолій Григор’єв
Оператор-постановник: Олександр Кришталович
Продюсери: Галина Храпко, Влад Ряшин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *