IPEH РОЗДОБУДЬКО

“Зараз у мене 13 знятих фільмів і 5-7 проектів, готових до зйомок. Ця “воронка” дійсно затягує. І зсередини вона виглядає менш цікаво, ніж здається людям, далеким від кіно. Зараз краще говорити не про початок (він завжди феєричний, особливо коли вийшов перший фільм), а про процес, коли ти розумієш, що “кіношний світ” – жорстокий, іноді – вбиває, згубний, неправедний і нещирий. Але коли щось вдається – цей жорстокий світ стає яскравим, захоплюючим, у ньому звучить музика Ніно Рота і витають тіні великих режисерів”

«ПОВОДИР»

2011 року Ірен Роздобудько й Олесь Санін отримали спеціальну відзнаку «Коронації слова» у номінації «Кіносценарії» за роботу «Садок вишневий» (2008), з якого 2014 року постав фільм «Поводир, або Квіти мають очі».

«Поводир, або Квіти мають очі» (англ. The Guide) — український історичний драматичний фільм про боротьбу за незалежність України. Знятий частково на Рівненщині, за реальними фактами та свідченнями.

«ҐУДЗИК»

«Ґудзик» — український мелодраматичний телевізійний фільм режисера Володимира Тихого зфільмований у 2008 році за однойменним романом Ірен Роздобудько.

80-ті роки у СРСР, в Афганістані йде війна, де гинуть вісімнадцятирічні хлопчаки. Денис, головний герой стрічки, студент кінематографічного інституту. Він щасливий, що його не відправили виконувати обов’язок воїна-інтернаціоналіста у Афганістан.

«ДЖУРИ КОЗАКА ШВАЙКИ»

«Джури козака Швайки» – це патріотично-виховний художній продукт не тільки для дітей, підлітків, але і для сімейного перегляду. Фільм має на меті в «легкої стилістиці», зрозуміло і докладно розповісти про причини виникнення і становлення козацтва, створення перших загонів, об’єднання під назвою «Січ». І, незважаючи на патріотичну, виховну місію, фільм має мету – просвітницьку. Адже недарма в одному з сюжетів старий химерник сказав найголовніше: «Наше майбутнє – це те, що ми робимо сьогодні!»

«РОДИННІ ЗВ'ЯЗКИ»

Героїня серіалу – успішна бізнесвумен, яка керує власною юридичною фірмою та мати двох дітей. Її ідеальне, на перший погляд, життя змінюється тоді коли до неї в офіс приходить дівчина Настя. Вона стверджує, що Марія її мати. І не просто стверджує, а й вимагає за збереження секрету гроші.

«У НЕДІЛЮ РАНО ЗІЛЛЯ КОПАЛА»

За сюжетом стрічки, молодий і перспективний етнограф-аспірант Максим приїжджає в 1993 році в село Русалине збирати старовинний фольклор для своїх робіт. Вмовила його приїхати в село студентка Люба, адже в Русалиному живе її тітка Варвара, а місцевість славиться тим, що в ній збережено багато стародавніх пісень і обрядів. Дівчина щиро вірить, що їхня наукова подорож допоможе їм зблизитися, адже вона закохана в Максима. Люба й не здогадується, що тут Максим познайомиться з циганкою Радою, яка вкраде його серце

Сайт створено в рамках Всеукраїнського конкурсу «Літературна візитка краю»

Winners©2021 | WOWrecords